Ik wil goed sociaal- en leergedrag belonen, maar ik wil dit niet laten meetellen in het MP-overzicht. MasteryPoints moeten vooral gaan over kennis en kunde: beheersing van mijn vak. Leerlingen worden beloond voor goed gedrag door middel van EnergyPoints.

Je kunt EnergyPoints verdienen via

  • optioneel digitaal huiswerk
  • de diagnostische eindtoets op Moodle
  • missies (vanaf module 2)
  • goed gedrag in de les.

Met EnergyPoints kunnen leerlingen bepaalde privileges kopen. Privileges kunnen zijn eten in de les, muziek luisteren in de les en teleporteren (van plaats wisselen).

Teacher Aide
Ik houd de EnergyPoints bij met de Teacher Aide app. Deze app is vooral bedoeld om aanwezigheid aan te geven en punten voor opdrachten. In plaats van punten voor opdrachten, gebruik ik de punten voor EP.

Naast EP houd ik ook HP (levenspunten) bij. Iedere leerling krijgt 7 levenspunten. Je kunt deze punten kwijtraken wanneer je als leerling je huiswerk niet hebt gedaan of slecht gedrag in de les vertoont. Als een leerling op 0 HP komt krijgt hij of zij een willekeurige straf.

Book of Laments en Corruption

Wanneer een leerling op 0 HP staat, komt hij of zij in het Book of Laments. Er staan zes straffen in het boek, oplopend van licht tot zwaar. Een leerling rolt een dobbelsteen op zijn straf te bepalen. Als een leerling in het Book of Laments komt, krijgt hij of zij een Corruption Counter (CC). Corruption Counters geven een +1 op je dobbelsteen worp. Hoe vaker je straf krijgt, hoe groter de kans dat je zwaarder strafwerk krijgt. Je kunt via EP corruption afkopen.

Een leerling die zijn straf heeft ondergaan, gaat terug naar 7 HP min het aantal Corruption Counters.

Leerlingen kunnen hun EP, HP en CC zien in hun wekelijkse HUD (portfolio).

HP, EP, en Corruption Counters in het portfolio (HUD)

1.1 Leren leren door middel van gamification
1.2 Grammatica
1.3 Woordjes
1.4 Zinnen vertalen
1.5 Vaardigheden & Proefwerk
1.6 Badges
1.7 Sociaal- en leergedrag
1.8 Missies
1.9 Voortgang (HUD/Portfolio)
1.10 Remedial Teaching
1.11 Reflectie op oud systeem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *