Kladblok

Hier verzamel ik alle blogartikelen, gesorteerd op thema. Deze artikelen zijn schetsen, ideeën, en zoektochten. Verouderde artikelen, artikelen waar ik niet helemaal meer achter sta of niet meer van toepassing zijn op mijn onderwijs, zijn gemarkeerd met een .

Lees meer Kladblok

Boeken

Boeken over onderwijs Onder boeken vind je alle boeken die ik gelezen heb sinds 2013 en direct of indirect met onderwijs te maken hebben. Ik verdeel de boeken in speldidaktiek, onderwijsdidaktiek, lesinhoud,  creatief schrijven, en overig.

Lees meer Boeken

Projecten

Projecten vormen de uitvoering van mijn visie op onderwijs. Het is de zoektocht naar beter onderwijs. Project 1 gaat over hoe ik gamification in klas 1 en 3 inzet voor meer automatisering van de de grammatica en woordenschat. Project 5 is op zoek naar meer eigenaarschap in klas 5 door middel van gameful design.

Lees meer Projecten

Moodle

Hier vind je handleidingen voor Moodle. Moodle is een open source elektronische leeromgeving. Dit betekent dat Moodle gratis is. Echter, je wilt als docent (en onderwijsinstelling) allerlei beveiligingsupdates en versie veranderingen uitbesteden. Ook is het handig als er een helpdesk is voor vragen en er koppelingen zijn met Nederlandse sites en services zoals Magister, VO-content…

Lees meer Moodle