Badges zijn (digitale) stickers die bepaalde prestaties weergeven. Je kunt ze zien als een trofeeënkast en als erkenning. Badges kunnen leerlingen ook helpen herinneren dat goede prestaties in het verleden hebben neergezet. Dit kan helpen om ze te motiveren wanneer het in de toekomst moeilijker gaat. Badges zijn ook niet een belangrijk onderdeel in het leerproces, maar geven wel kleur.

Basisbadges
Ik maak mijn eigen badges om ze beter te laten aansluiten op mijn systeem. Ik maak deze in het open source programma GIMP. Op het moment van schrijven heb ik de basisbadges af. Ik wil in de loop van 2018-2019 extra badges maken.

Er zijn drie soorten basisbadges: grammatica, woordenschat en Stones. Leerlingen krijgen een badge wanneer zij alle standaard grammaticaopdrachten in Moodle 100% goed hebben, én wanneer zijn 80% goed hebben voor de MasterCraft. Leerlingen krijgen een woordschatbadge wanneer zij gemiddeld 70% goed hebben op alle woordjes overhoringen van dat hoofdstuk. Een Stonesbadge wordt verdiend als zij 500 van de 750 punten hebben verdiend op een Stone Shaping overhoring.

Voor iedere twee badges die zij hebben verdiend, krijgen leerlingen een master badge (master, expert, grandmaster en legend).

Weergave

De grammaticabadges worden automatisch toegekend in Moodle. De woordjesbadges en stones badges moeten door mij handmatig worden toegekend. Ik krijg echter snel overzicht via mijn MasterBook. Daarnaast krijgen de leerlingen hun badges in hun HUD (portfolio).

badges in moodle

1.1 Leren leren door middel van gamification
1.2 Grammatica
1.3 Woordjes
1.4 Zinnen vertalen
1.5 Vaardigheden & Proefwerk
1.6 Badges
1.7 Sociaal- en leergedrag
1.8 Missies
1.9 Voortgang (HUD/Portfolio)
1.10 Remedial Teaching
1.11 Reflectie op oud systeem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *